lördag 9 januari 2010

Sorg i Gumpebo!

Vår vackra tupp Einar har gått hädan.
Han åt och drack i går kväll och tittade på oss när vi släckte lampan i farstun. Men i morse levde han inte längre.
I morse var det -18 grader hos oss, -24 nere hos grannarna.
Så jag passar på att frosta av frysen idag. Det är bara att ställa ut grejerna på altanen och det får ta sin tid. Men jag passar också på att brassa lite i köksspisen. Det är myyysigt.

fredag 8 januari 2010

En vacker fredag!




Det har varit en vacker dag i dag, här kommer lite bilder från dagen, med solsken från köksfönstret, en orkideé i vardagsrumsfönstret och så vackert det är med ljusslingan under snön. Här syns det huuur mycke snö vi har.

Tuppen Einar mår inte bra!

Tuppen Einar mår inte bra! Han har fått flytta in i farstun i natt, får se hur han mår i morgon!

torsdag 7 januari 2010

Gustafsbo?


Jo Gustafsbo heter huset för att, familjen heter Gustavsson, huset restes på Gustaf Adolfsdagen och Lars kallas Gustav av en del kompisar.

Nu måste det hända nåt roligt snart!


Idag har jag plockat undan en massa advents saker. Julgranen får vara kvar, för den står så grön och grann i stugan. Den lyser upp under eftermiddagarna och det är ju inte riktigt slut på julen ännu.
Det börjar också bli lite enformigt nu, plockade undan pusslet också som vi lagt färdigt. Fick lite Stockholms sug eftersom motivet var Stortorget i Stockholm.
Sen hann jag inte ut i solen idag, så jag har inte fått någon D-vitamin alls på ett tag.
Jag mejlar med en familj i Amerika som planerar att komma till Sverige i juli i sommar, hoppas man kan träffa dom då. Det är en person jag fått kontakt med i Despyt som har forskat på samma person som jag. Visst är det fantastiskt att kunna skriva så här spontant bara. Jag är en datanörd säger familjen, men det är ju helt underbart när man kan sätta sig ner och skriva ett brev som kommer fram direkt.
Fick julkort från Jerusalem idag, det hade bästa vännen med familj skrivit på julaftonen. Ska en snigelpost behöva ta 14 dagar, Posten var bättre förr.
Någon som gillar att vara ute och får sina promenader i snön är Nossan. Hon har blivit så stor.

onsdag 6 januari 2010

Nu måste vi ta nya tag ...igen....


I lilla Gustafsbo var vi och åt vår trettonsdagsmiddag.

Idag hämtade vi in en motionscykel för att testa. När jag sa det tyckte en av de yngre släktingarna att vi skulle vända på den och använda den som spinnrock. Men Stina det kan man väl inte göra. Man ska cykla på den för att få motion. Min kära make har redan kört 1 mil idag. Jag har mitt kvar, men tänker ta det när Trinny and Susanna klär Amerika på TV 5 ikväll. Då kan ni tänka på att jag sitter på cykelni 1 timma istället, får se hur många mil det blir. Det är inte som att sitta på en spinningscykel,man kan inte stå ibland. Spinningen börja nästa vecka igen, det är tur.

tisdag 5 januari 2010

Trettondagsafton


De två damerna Dagmar och Berit på väg in.

Ännu en dag i lathetens tecken. Istället för trettondagsbalen ska vi nu börja förbereda kvällens klooou!
Vi tillsammans med sömmerksan med man, bror o svägerska skall i kväll intaga räkcoktail till förrätt, Vallenbergare till varmrätt och fryst créme fraiche-tårta till efterrätt, avsluta det hela med kaffe och whisky. Vad sägs om den middagen en sådan afton som denna.
Kallt verkar det bli till natten så hönorna fick "grislampan" (värmelampa)tänd.

måndag 4 januari 2010

Ojojoj


Tänk, idag har jag inte gjort nåt vettigt alls. Jo gjort rent på toa och bäddat. Göran har lagat mat och varit ut med sopor och matat djuren. Sen har vi pusslat och sovit middag. Det är inte klokt så bra man har det.
Får lite dåligt samvete när man tänker på alla som måste upp tidigt och ut i den kalla morgonen. Fast jag HAR GJORT DET EN GÅNG I TIDEN. Då gick jag upp 4.10 för att ge mig ut i kalla vinternatten och tog tåget till Västerhaninge, för att sen dela ut post hela dagen. Vet att jag satt och grät i postbilen kl. 16.30 strax före jul, när jag inte var färdig med utdelningen. Sen hade man kvar kassaredovisningen också, så det blev sent den kvällen. Fast på sommaren var det härligt. Så var det att vara lantbrevbärare på 1990 talet.

söndag 3 januari 2010

Vintern har verkligen slagit till

Ja, idag var jag inte promenadsugen. Var bara ut och tittade till höns o ankor. Dom fick lite mer halm att ligga på och hönsen fick "grislampa". Det är så hemskt kallt på nätterna. I morse var det -17 grader hos oss och ännu mer nere hos grannen.
Fick en snabbvisit av dotter som varit i Gällstad på en liten tur. Annars händer det inte så mycket i