fredag 15 januari 2010

Slaget på Åsundens is!



Idag var "broren" ledig! Så Gumpebo friluftsförening tog termos och engångsgrill och gick en långpromenad.Vi plockade fram korv och lumumba vid Hulubadet och njöt av det goda när alla arbetande människor körde förbi med sina bilar. Tyvärr försvann solen men det gjorde inget vi njöt ändå! Vi travade bort över isen mot Hunnahagen, skönt att slippa gå på vägen.
Idag fick vi också ett livstecken från barnbarnet i Inden, hon hade +35 grader, var förnuftig och låg under parasollet men badade mycket.
En vän har också tagit sig till London och sms:ar att det är sig likt där.
Jag gjorde köttfärspajen som jag fick hos fam. Öberg. Det blev jättegott!

torsdag 14 januari 2010

Man ska vara snäll när man är så stor!



Visst har hon växt sen i maj 2009, hon är inte 1 år än!

Vinterväder!

I går var jag i Vist festgård och träffade några av mina kollegor. Vad det är skönt att ha ett sånt gäng att umgås med. Vi pratade som vanligt mycket och i mun på varandra, men det hör till vårt gäng. Elisabeth hade gjort jättegod fisksoppa, vi fick hallonpaj till kaffet, det blev ett riktigt kalas.
Det är så fina underbara vinterdagar just nu, med lagom temperatur och massor med snö. Det som gillar detta mer än jag är Nossan. Hon älskar snön, gräver efter vad vet jag inte, hoppar in i snön som en unge som vill göra änglar, nosar i spåren efter rådjuren, lägger sig ner och bara fnyser!
Ikväll ska barnbarnet med kompis ha landat i Indien, undrar hur dom har det, varmt och hemskt. Jättetrötta efter 2 dygns resa, men vad är det mot en vinterdag i Sverige.
Jag hoppas att dom njuter som bara den!....

tisdag 12 januari 2010

Resande!


I går kväll var jag på Hembygdsföreningsmöte mitt ute i skogen. Fick så himla gott att äta, något jag ska testa att laga själv. Köttfärspaj och till kaffet kivitårta. Sååå gott! Vi fick också se värdparets bilder från Marocko.
Tänk vad vi reser till olika ställen i världen idag. I morgon åker äldsta barnbarnet till Indien,(hon ska vara borta 3 månader) i dag åkte en vän till Teneriffa (14 dagar), ett kusinbarn är i Thailand (kommer nog hem nästa tisdag), en kollega är i Kenya (kommer hem snart)
Vi har kontakt med en avlägsen släkting i USA, hela den familjen med barn o barnbarn, ska komma till Sverige på en släktträff i Juli. Vi har erbjudit oss att visa Stockholm! Tänk vilken resa för den familjen.
Själva ska vi åka om 51 dagar, har börjat nedräkningen.Det är ju det här man vill uppleva, frukost vid stranden.Det är väldigt svårt att tänka sig det i detta snöiga vinterlandskap.

söndag 10 januari 2010

Humörväder!


Återigen en vilodag, hihihi.
Ville inte gå ut i detta väder. Nu blåser det, nästan storm och Göran ont i knät. Ja, då blev det på motionscykeln dubbelt så långt, alltså 2 mil.
Frysen är nu fräsh och laddad igen! Jag har lagat revbensspjäll på "Gins" vis.
Gin var en vännina som jag "raggade" tillsammans med i min ungdom, hon var min brudtärna och höll brudbuketten under vigseln. Hon dog i hjärntumör för några år sen.
Hennes sista tid i livet bodde vi båda på Södermalm i Stockholm och hon lärde mig detta med revbenspjället.
Man tar 1 dl. varmt vatten, 1 dl brunt farinsocker, 4 msk. kinesisk soja, 1 msk. ingefära och 2 vitlöksklyftor.
Tag ut revbenspjället ur frysen och lägg det fruset i dubbla plastpåsar och häll marinaden i påsen. Vänd detta i påsen 1 dygn.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg först den beniga sidan upp och låt den stå i ugnen 30 min. Vänd den och häll på lite av marinaden och in i ugnen i 30 min igen, vänd ytterligare en gång och låt den stå 30 min. Den marinad som blir över gör man en jättegod sås på.
Just nu luktar det så gott i hela huset.