lördag 19 februari 2011

Njutaren!

Uffe´s hobby är spel (trav), musik (Zappa, Rolling Stones), wisky (Malt) och numera göra eget snus. Familjen klagar visserligen på lukten i köket, men han njuter av det. Här har vi nu förevigat snuset och det han tycker är bäst på lediga dagars frukost, ÄGG. (istället för blommor) Han fick ytterligare en njutning (om dom vinner) en "egen stol" på Elfsborgs hemmamatcher i födelsedagspresent.

fredag 18 februari 2011

Sofias hus...

I Amerika/Minnesota bor Gloria och detta är hennes anor. Här bodde Sofia som emigrerade. För 3 år sen var Gloria och hennes man Kenneth här för att söka sina rötter. Då var det sommar men nu har jag fotat huset i vinterskrud.Så var så god Gloria.



torsdag 17 februari 2011

Peppning från mågen......

Allvarligt talat !!
Om promenader är så himla sunda som alla påstår, så skulle ju brevbäraren praktiskt taget vara odödlig.
Valen simmar hela dagarna och äter bara fisk, och den är tjock som fan! Kaninen springer och hoppar hela dagarna, men lever max 5 år. Sköldpaddan springer inte, hoppar inte, kommer alltid sist, rör sig nästan inte och lever i 150 år, så för fan......... Slappna av!

Början och slutet.

Redan klockan 9 i morse stog Göran vid spisen och lagade kåldolmar, han är duktig han.

I går var det avslut på min släktforskar kurs! Jag fick en fin blomma med ett tack för allt dom lärt sig. Det är som sagt vad "att jag har roligt på jobbet"

Sista gången var Barbro och berättade om hur man ska presentera sin släktforskning för andra och hur man kan bevara allt för eftervärlden.

onsdag 16 februari 2011

Spinning!

Det är tur jag har mina spinningskamrater, så jag får röra på mig. Vi är ungefär 10 varje gång, alltid någon/några som inte kommer.

Men ett troget gäng "gamlingar" är det, (den äldste 84) både damer och herrar.

Man passar nog på att snacka lite också.

Gulliga Patrik!

Maken och jag blev firade av Patrik med varsit hjärta till kaffet på "alla hjärtans dag". Gulligt av honom.

tisdag 15 februari 2011

Bondepraktika.

Vi fick en sån trevlig almenacka av Ingrid i Norrköping i julklapp. Den innehåller bondepraktikan också. Då står det om denna dag "som Sigfridsdagen är skall sommaren bli". Men längre ner om månaden februari står "starka nordanvindar i februari bebåda Guds välsignelse i bondens lador och är det norrsken långt i norr blir det fortsatt kallt".
Vad ska man nu tro på, blir det en kall sommar eller en varm sommar eftersom det blir mycket i ladorna.

måndag 14 februari 2011

Vår Anna!!

Nu är den ute i handeln, boken om Kajsa Grytt.
Den som tagit bilden till omslaget, är vårt barnbarn Anna Gustavsson.

söndag 13 februari 2011

Hemlagat!


Min bror har lagat raggmunk på Per Morbergs vis, så gott det var. Det är bara att bjuda igen.

Lapa sol!

Vi tänkte skotta bort snön från den lilla solaltanen på baksidan. Men det var så mycket snö så vi la ner projektet, det får vänta.

Men Jäzper hittade en bra plats i solen,i barnhagen......

Älgsafari!

På baksidan hittade jag färska älgspår, så Jäzper och jag gick en promenad i skogen för att se om vi kunde hitta älgen. Vi kollade till och med det färska bajset. Men spåren ledde ner för en sluttning och sen över vägen så vi fortsatte inte. Men spännande var det, för jag försökte gå tyst, men då jamade Jäzper när han inte såg mig för snövallarna. Så det var nog han som skrämde bort älgen.