lördag 27 februari 2010

Skottning!


Idag ramla all snö från ladugårdstaket, rakt ner på vägen som går upp. Snacka om att det är tungt att skotta. Vi orkade bara ta så mycket att bilen kommer ut. Titta på det långa taket, det blir massor som ramlar ner.

fredag 26 februari 2010

Katastrof!

Kan man vara mer insnöad än så här! Detta är köksfönstret!



















I natt rasade taket över hönsgården, som tur är, ingen var ju ute i hönsgården vid den tiden. Men nu har ju höns o ankor ingen möjlighet att gå ute på dagen.Vi vill inte lämna dom obevakade. Då kan det dyka upp nån Iller eller räv eller nåt annat som lever på ankor och höns.

















Annika och Cecilia undrar vad som hänt, när de får gå ut en annan väg och dom pulsar ut i snön också, kanske tyckte det var mysigt, det var ju +grader idag.










Fast ingen verkar ha tagit skada, för här lägger lilla Pip ett ägg mitt framför kameran, Daggan tittar på mig lite yrvaket och ankorna, ja t.o.m. skitiga Helge ser ut att må bra!











Någon som njuter är Nossan, här står hon mitt i blomsterängen!

onsdag 24 februari 2010

Motionsdag!

Idag har vi varit på spinning i Borås. Ulricehamn har stängt alla hallar i kommunen för att de ska kolla och skotta alla tak, står det på hemsidan!
Man mår så himla bra efter ett sånt pass!
I väntan på OS är vi hundvakt också.
Hönor och ankor får värmelampa i natt, för det ska bli kallt!

tisdag 23 februari 2010

Ledsen!

Jag är inge bra på det här med bild och text, måste lära mig på nåt vis. Ska be min kollega Anna om hjälp, hon kan det där! Återkommer med bättre blogg!

Komma ut ur huset!















Maken fortsätter att skotta fram huset. Nu var han upp på taket till badrummet och tog fram telefontråden som leder in i huset!
Tittar man ut genom köksfönstret mot baksidans altan så ser det ut så här, massor, massor med snö. När ska detta smälta!
Svartvinbärsbusken är nästan gömd i snön och det är stora buskar.

























Idag tittade jag in på Turistbyrån där det som vanligt bjöds på kaffe. Speciell dag idag för turistchefen Camilla var in och visade lilla Alice för första gången och det bjöds på tårta. Jag träffade också Aster (är också vacker som en blomma) som ska jobba med våra bussturer.



















I helgen var jag på Tvärreds Hembygdsförenings årsmöte(suppleang i styrelsen)



och blev förärad en hembygdsnål, jättetrevligt. Den ska jag ha på min guidedräkt.
Det blev kaffe med semlor innan föredraget började. Det hette från "stenröse till kravallstaket", var inte vad jag trodde det skulle handla om, tyvärr.















söndag 21 februari 2010

Insnöade!







Vi gick ner till grannarna och hade myskväll med KRÄFTOR och några parti 4mans whist, innan OS på TV i går kväll.
HEJA SVERIGE, VAD VI ÄR BRA!

Alla var där människor och djur!








Maken är orolig för taken. Men har huset stått i 150 år så är det nog OK, det är värre med klena plasttak, det måste skottas av.



Det är tur att plogare som Henrik finns, han har nu varit uppe 3 dagar i rad. Så här såg det ut i går morse och även denna morgon. Tar det aldrig slut!
Vet inte var vi ska göra av all snö snart, han kan inte köra ut på åkern, ju!