torsdag 15 juli 2010

Byta arbetsuppgifter!

Idag har jag hjälpt "dotra" att sy upp gardiner, kuddöverdrag och fålla en duk. Hon har tapetserat om i rummet efter äldsta barnbarnet som flyttat hemifrån. Då behövs ju nya textilier också. Nu är hon inte bra på att sy, så det har jag fått göra. Jag behöver inte kunna sånt, säger hon, du är ju proffs. Men man behöver inte vara proffs för att inte sy med röd tråd på vita saker eller häfta upp med häftapparaten.
Det är tur att jag inte är så bra på att måla och tapetsera, men det är hon, så vi byter arbetsuppgifterna istället. Älskar henne!
Idag hade vi besök av Birgit Sparres dotterson Joakim på Torpa. Han är så mysig att prata med. Det kanske löser sig att han får reda på vem Birgit Sparres biologiska föräldrar var. Jättespännande.

tisdag 13 juli 2010

En lat dag!

Sen hade vi en läsardag under det nya taket och då fick vi sällskap av hönsflocken.
Det är närbild på "den gamle" och Berit, hon som kläckte ankungarna förra året.








Vi började dagen med självplock av jordgubbar tillsammans med massor av andra rumpor som syns i bakgrunden! Det blev en hink på några minuter bara. Mums att gå och smaska på.






måndag 12 juli 2010

En varm dag i Hulu!



Nu är överbyggnaden vid dörren klar. Det har varit mycket klättra på taket och mycket svett, bromsar och sånt för Göran. Men nu kan vi sitta i pensionärsbänken under tak och titta på regnet igen!

söndag 11 juli 2010

PUH!


Idag har min kollega Anita och jag jobbat i Stenhuset, vi var inne hela dagen, i Stenhuset alltså. Där var det svalt och skönt.
Det kom faktiskt mycket folk och ville svalka sig. De flesta barnfamiljerna låg nog vid stranden en sån här varm dag, men de som inte gillar att "pressa" kom till oss.
När jag kom hem blev det ett dopp i Åsunden tillsammans med Nossan!

Balkongfest!


Vi har fått äran an testa "bärigheten" på grannens balkong. Den höll, vi var 11 stycken, så Tomas har gjort ett gott jobb! Vilken fest det blev med skumpa och jättegod buffé. Något nytt som vi åt vattenmelon och fetaost, jättegott!