fredag 11 juni 2010

En dag i Stockholm!









Vi var till Stockholm med Mjölby-bor i tisdags. Dom ville bara åka över dagen så det blev en lång dag för maken och mig! Vi gick upp kl. 04.00 åkte till Ödeshög där vi träffade Jörgen på Ombergs buss. Sen hämtade vi folket i Mjölby centrum. I Sillekrog fick dom kaffe och smörgås. Var i Stockholm kl. 10.30, guidade på Söder och sen mat på Ersta terassen. Vidare till Gamla stan för att avsluta med en bussfika på Riddarholmen. Vilken härlig dag för att lukta på stan och visa den för entusiastiska Östgöta-bor. Hemma kl. 23.00 väldigt trötta men lyckliga för allt gått så bra. Vädret, folket och Stockholm var toppen.

måndag 7 juni 2010

Skolpaket!

Idag har jag och en kollega i Stenhuset haft skolpaket!
Då berättar man först i borgen och sen blir det tipspromenad till en kohage, där får de äta sin matsäck.
Sen leker vi medeltida lekar lagvis.
Dom har redan när dom kommer fått olikfärgade huvor. Då blir de atomatiskt/ovetandes indelade i lag som heter Vasar, Sturar, Stenbockar och Sparrar.
Vi har också en lek som går ut på att leta "Gustav-Ottos guldstenar". Då får dom springa omkring i hagen och leta guldfärgade stenar som vi sen väger på en gammaldags våg. Den som har den tyngsta säcken med guldstenarna har vunnit.
Man får med sig hem till klassen, ett diplom, en stor guldklimp ooch sen en liten guldsten var och en som deltagit i detta!
Det är väldigt uppskattat, men jobbigt!
Så nu ska här läsas in lite Stockholmsfakta för tidigt i morgon bitti ska make och jag ha en buss till Stockholm, bara över dagen, så det kommer att bli kämpig.

söndag 6 juni 2010

Reportaget i tidningen!

Så här såg det ut i tidningen om oss på vår bröllopsdag 5 juni 2010. Visst är det trevligt skrivet!
Det blev grillat till middag tillsammans med man, dotter och yngsta barnbarnet.
Vi fick målarhjälp, så nu är huset färdigmålat!
Det var inte mycke folk i Stenhuset idag. Kanske beror på att man firade Nationaldagen på herrgården bredvid.