fredag 12 februari 2010

Trösta stackars Gumpan!




Jaha, där fick man för man var så glad igår. Idag har jag ryggskott! Kan inte gå upprätt, går som jag ska sätta potatis. Då skulle maken trösta sa han, men han ville nog ha det också. Så en god mat en alldeles vanlig dag i Gumpebo. Han har också förberett helgen, bakat piroger som vi ska ha som utflyktsmat, när vi tar långpromenader med Nossan.

torsdag 11 februari 2010

Vilken härlig dag, hahaha, man blir härligt glad!

Vi hade besök av ett domherrepar ett koltrastpar och andra småfåglar i förmiddags. Jag kommer inte närmre än så här. Men hannen sitter på kanten och huvudet på koltrasten syns.


Idag i solskenet var jag in till Borås och träffade min dotter och barnbarnets engelska väninna. Väninnan åker till Thailand på måndag där barnbarnet ansluter och sen ska dom vara där t.o.m 16 april, vilka ungar! Nu när bb varit borta i en hel månad var hon så sugen på "djungelvrål" så vi skickade med en stor påse smågodis. Jag vet att det bästa bb vet är att gå i "seveneleven" affärer, så hon får nog tag i sötgodis och det finns det i Bangkok.
På hemväg i det soliga vintervädret var jag bara tvungen att ta ett foto över Ramsjön i Dannike, den sjön skiftar utseende för varje gång man åker förbi. Jag börjar med att visa vinterlandskapetI går prövade make och jag på spinningen på seniornivå på friskis o svettis. Det var första gången för honom och jag tycker det är skönt med någon annan kör lite med mig också.Vi ser fram emot måndagen och cirkelgym igen.

tisdag 9 februari 2010

Í dag mår jag bra!

För mig är hedersplatsen där jag själv sitter.
Jag har inga speciella talanger. Jag är bara passionerat nyfiken.
Jag har så enkel smak.
Jag vill bara ha det bästa av allt.
Det bästa sättet att bli kvitt en frestelse är att falla för den
Dessa kloka/roliga ord har en ung kvinna skrivit i sin facebook, hon är dotterdotter till en vän till mig. Denna unga kvinna har samma födelsedag som jag också, så vi är riktiga "vädurar" med allt vad det innebär.

En annan vän i Hallsberg skrev efter det att hon provat kläder och det fanns inte nåt i vår storlek, då skrev hon så här. MATA MODELLERNA!
Jag håller med dom!

söndag 7 februari 2010

Hurtiga familjen!

Oj,oj,oj vad det är kul med cirkelgym. Vi kan rekomdera det verkligen. Idag tog man i lite till, för nu vet man hur det fungerar med alla maskiner och var det ska kännas. Vi var lite darriga båda två när vi kom ut från lokalen. En repa till Coop och sen hem. Den lunchen är goood, efter att man jobbat så hårt!

I dag tar vi upp detta med Uppfostran i "brukskarlsklubben"!
Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra en fluga förnär så bör du inte låta honom i glädje hoppa emot främmande människor. Någon som ej är van vid karlar kan till och med bli rädd. En annan viktig uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på kommando samt att hålla sig intill dig så att han inte ställer till förtret för andra. Mycket vanligt är en tendens att springa efter andra karlars bilar och ett sådant beteende är oacceptabelt och bör kvävas i sin linda!

Falks grav!

Idag har jag träffat mina trevliga kollegor. Man ser dom inte så ofta denna årstid, det blir vid styrelsemöten och årsmötet. Men idag slog vi flera flugor på en gång. Vi hade styrelsemöte och ett föredrag!
Vilken man vi lyssnade till, han är 84 år och kunde nog pratat dubbelt så lång tid om han fått. Han berätta om postrånmördaren Jonas Falk. Falk blev halshuggen och på avrättningsplatsen grävde man hans grav också. Han fick inte begravas i vigd jord, som det hette, alltså på en kyrkogård. Den här graven hade ett enkelt träkors och mycket folk vallfärdade dit. Än i dag, 150 år efter avrättningen, finns det färska blommor på graven, man vet inte vem som sätter dit blommorna. Falkens grav är fortfarande en turistattraktion.

Här fortsätter också "brukskarlsklubben", idag handlar det om raser!
Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare länder slås man av hur många lösdrivande karlar som finns på gator och stränder. Och visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser in i ett par bedjande, sammetsbruna ögon... men tänk på att dessa karlar oftast helt saknar uppfostran och dessutom kan vara smittbärare av allehanda sjukdomar då vaccinationer är ovanliga i dessa länder. Dessutom är det ofta problem med att få införseltillstånd till Sverige för sådana karlar. Vi vill därför rekommendera att du väljer en av våra erkända svenska raser.
Vi väljer att här presentera Skånerasen.
Vad som kännetecknar Skånerasen är främst ett lugnt psyke, relativt lättuppfostrade men de behåller ändå sin lekfullhet högt upp i åldrarna. Alla färger och kroppsbyggnader är godkända.
En könsmogen karl tycker om att visa upp sig med sina artfränder på dansställen. Det är där som parningslekarna inleds. I jakten på en ägarinna kan till och med vilda slagsmål utbryta. Vi avråder dock från att välja någon av de riktiga 'stridstupparna', de kan bli svåra att få någon riktig pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin ägarinna! Då måste man omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer. Det ger honom en trygghet att veta sin plats. Även den lugnaste karl kan ibland brusa upp och försöka ta kommandot. Det gäller då att vänligt men bestämt tillrättavisa honom. Om det inte räcker så måste list tillämpas. Du bör i ett tidigt stadium bestämma om du vill ha en inne- eller en utekarl. Väljer du en innekarl så bör du tänka på att motion är otroligt viktigt. En innekarl kan annars bli passiv och hemfalla åt öldrickande framför tipsextra.
Det är inte svårt att lära en karl enklare små sysslor såsom att gå och handla eller att dra en barnvagn runt kvarteret. Glöm inte heller att ge rikligt med beröm. Karlar sporras då och utför villigt sina små tjänster. Godbitar användes med fördel för att belöna önskvärt beteende.