lördag 6 februari 2010

Fortsättning på "brukskarlsklubben"!

I dag handlar det om Allmän skötsel

För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv behöver han god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några aktiviteter som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker. Östgötarasen är vanligen renlig av sig och sköter det mesta själv till exempel ansning av skägg och naglar. Avancerad tandvård och trimning av huvudhår bör man överlåta till en fackman.



OBS! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och med medföra rättsliga följder i vissa fall!

Annorlunda djur än våra!



Vilken härlig vinterdag det varit idag. Vi har varit hundvakt åt Nossan, så det blev en 3 timmars promenad runt Finnekumla!
Då träffade vi Greve Sparre och hans underbara djur. Påfåglar, hund, Gotlandsfår och kossor, ni vet såna där långhåriga med cykelstyren till horn.

Kvällen avnjöt vi med middag och kortspelet Whist hos grannen.Dom slog oss.....

fredag 5 februari 2010

Biokväll!

Vi var på bio i Borås i kväll! Tur man har ungdomar som vill ha sällskap, annars skulle vi väl aldrig komma ut. Det var verkligen längesen vi var på bio. Vi såg "Har du hört ryktet om Morgans", den var så där!

Här kommer fortsättning på "brukskarlarna".
Kostnader
Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att ha karl är inte billigt. En karl äter mycket och behöver kläder, bil, mm. En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har man en skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat älgkött. På höstarna kan man till och med se hur karlar beger sig ut i flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har tillstånd, d v s licens, för detta annars bör man inte låta dem löpa omkring hur som helst i skog och mark. Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske istället träna honom till att bli en skicklig bär- och svampplockare.

torsdag 4 februari 2010

Brukskarlar!

Tänk så det kan vá, här kommer lite instruktioner om du tänkt skaffa dig en "brukskarl"
Ursprung
Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så långt tillbaka i tiden som vi kan minnas. Användningsområdena har givetvis växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps- och avelskarlar.
När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och råd för att förenkla din vardag med mannen.
Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl. En karl är ingenting man lättvindligt kan lämna bort till vänner och bekanta. Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis är karlar idag accepterade i de flesta offentliga miljöer. Det är dock ej tillrådigt att ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer brukar framkalla nervositet och i vissa fall aggressioner. Det är inte ovanligt att man ser oroliga och gnällande karlar väntandes vid kassan.

Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre karlar vill vi inte rekommendera mer än en. Ofta visar de oro och till och med svartsjuka om 'matte' bryr sig för mycket om andra karlar!

Fortsättning följer med kostnader, skötsel och raser så småningom.

onsdag 3 februari 2010

Att visa i Indialand!

Detta är bilder som barnbarnet i Indien ska titta på, så hon njuter ännu mer på sin solstrand i Goa. Din bil, borstade vi av i går men i morse så såg den ut så här och det lär ju bli mer.Lilla huset ligger inbäddat och snövallarna runt om 08-byn blir högre och högre. Hoppas allt detta försvinner när vi är borta, för det blir ju så geggigt när det ska smälta alltihop. Broren, stackarn körde fast i morse när han skulle till bussgaraget, han kom försent. Undrar om bussresenärerna märkte att den där trevlige chaufför inte hade kommit i tid. Tur att man har hjälpsamma grannar som kan dra bort en ur snövallarna. Just nu är kl. 10.00 och det vräker ner snö och maken som varit ute och skottat hela morgonen.


tisdag 2 februari 2010

Storstädning!

I dag har vi städat åt höns och ankor. Alltid när man håller på inne i hönshuset är dom så intresserade av vad man gör. I dag fick dom ny halm för att få lite värme underifrån. Så när vi var färdiga och lagt ut stora högar med halmen kom först den vita hönan Bosse in, man riktigt såg hur hon undrade vad har ni gjort och vad är detta. Hönorna Dagmar och Berit stod lite avvaktande och tuppen Berra började gala rätt i örat på mig, att nu är det färdigt kom in nu. Då störtade ankorna in och slängde sig i halmen, tjattrande och körde ner huvudet i halmen och riktigt njöt. På ett av korten syns det också hur skillnaden mellan den skitiga Helge och vita ankor. Han ser förskräcklig ut just nu! Det blir mycke ägg nu när det börjar ljusna om dagarna, vi får massor med ankägg. Hoppas någon av dom vill lägga sig på ägg också, så vi kan få lite nya ank-bebisar och kycklingar i vår
.














måndag 1 februari 2010

Nu har det hänt massor!





På eftermiddagen skulle svägerskan och jag åka för att shoppa lite i vår favoritaffär, 2XL i Gällstad. Gunilla är som vanligt servicemainad och ser till att man provar allt. Idag var det lugnt ett tag i affären så där sprang vi omkring i underkläderna. Vi shoppade förstås!





Nu har vi gått upp med klocka tre dagar i följd! I morse skulle vi på Friskis och Svettis. Här kom vi 40 st pensionärer, för att använda maskiner. Det fanns minst 2 maskiner till varje rörelse, så man gick i par. Mellan maskinerna fick man cykla, jogga på matta, göra armhävningar, stå på balansboll och använda hantlar. På varje station skulle man vara 45 sekunder, när alla gått ett varv fick vi 1 min på oss att pusta och dricka och sen på alltihop ett varv till. JÄTTEKUL. Detta kallas för "cirkelgym för seniorer". Tyvärr blev det inga bilder ifrån detta evenemang!



Under helgen har jag gått på kurs i Konkordiahuset, för att bli studieledare, för de som vill släktforska. Träffade folk från hela södra Sverige som också ska leda kurser. Vi hade diskussioner om skillnaden på cirkelledare och studieledare. En cirkelledare är en i gruppen, en studieledare är en som kan något att lära ut. Så nu blir jag studieledare. Gunilla och Anna-Lena tog hand om oss i två dagar. Jag fick en ny trevlig bekantskap från Södra Säm.
När jag åkte hem framåt eftermiddagen såg jag ju att vi missat det fina vädret, men vem tänker väl på det när det är trevligt. Denna vackra solnedgång över Sämsjön kunde jag däremot inte missa.















I fredagskväll var vi på restaurang "Lilla Bränneriet" i Borås på musikkväll, tillsammans med våra goda vänner Monika och Tomas. Jag är den "största" fan till Beatbox, Lovers of Covers! Vilka killar, helt fantastiska, stor reportuar, roliga och charmiga. Inga tråkiga artister som står på scenen och diggar utan dom går ut i publiken och stökar runt, följer med på muggen om det skulle vara så och dom charmar alla gamla tanter. Behöver någon trevlig musik på fest eller så, hyr dessa killar!