fredag 12 mars 2010

Lurades!

Tank redan i gar sa jag att vi tre generationer hade namnsdag. Men det var fel dag for att fira Viktoria. Det ar i dag, sa nu har vi firat i tre dagar! Det blev en extra Singa igar, idag den riktiga dagen blev det efterratt. Vi ater 3 personer med en massa ol varje gang, for 80-90 kronor.
Nu har vi gatt fran blekfis till skar gris. Det var molnigt i morse men tog sig framat eftermiddagen. Vaderprognosen sager nu att det ska bli sol hela nasta vecka.
Nu laddar vi for att hoppa till nasta o. Koh pangan med en katamaran.

torsdag 11 mars 2010

Tyskar och daligt vader!

Glom nu inte prickarna!
Hej igen! Vi har daligt vader idag och det ska vara sa i flera dagar enligt prognosen. Men vad gor det nar det ar 28 grader varmt, plus alltsa. Ingen sno utan sand och lata dagar i solen!
I forrgar hande det tokiga saker pa hotellomradet. Vi har hamnat i en tyskby. Pa rummet finns det handdukar som vi far anvanda vid polen och stranden. Men kuddarna var lite obekvama sa det blev bra till extrakudde. Vi har egna handdukar med for att anvandas nar vi badar och solar. Da kom det fram en aldre herre och fragade om vi var svenskar, ja sa vi, bor ni har, ja sa vi. Jo det ar sa att det ar ont om solstolar och man borjat anklaga er att ni upptar platser fast ni inte bor pa hotellet. Va, sa vi, jo ni har inte hotellets handdukar. Men va i h-e menar dom, sa vi. Ja forra veckan blev det slagsmal om sangarna, sa den aldre mannen, jag tycker det ar battre att fraga forst innan man borjar prata strunt sa han och gick. Annika blev arg och gick hem for att hamta en handduk for att hanga upp i parasollet!
I gar akte vi over pa andra sidan on for att traffa fam Olauson fran Huddinge. Vi tog med oss tjejerna. Dom hade ocksa ungdomar med sig sa det blev ett riktigt tjatter. Vi gick in till byn dar vi at tillsammans och shoppade loss, Vi som varit har forut hittade vara favoritstallen som lag kvar, men allt var forandrat pa stranden. Nu var det mer tyskar och ryssar har an nar vi var har for ett par ar sedan.
Idag har vi haft daligt vader, aska och regn, har nu varit ute och atit med Sofie, Tjejerna ska dela pa sig har dom bestamt. Tasha aker till phuket och Sofie ska ta sig till Bangkok for att aka vidare till Indien igen. Nu kanns det lugnt nar man ser hur hon reagerar, velar inte alls, haller reda pa saker och ting, skoter allt sjalv. Hon ar en tuffing, sa i morgon vinkar vi adjo till henne for att hon ska ta bat och buss upp till Bangkok.
Vi far val hitta pa nat, fast det ar daligt vader nagra dagar, bada kan vi i alla fall!

måndag 8 mars 2010

Koh Samui i Thailand!

Hej, hemma i kalla Sverige!
Nu ar vi pa plats. Sol, salta bad, strand, sand och Sofie, det kan inte vara mer harligt, an sa. Kom ihag att lagga till alla prickar nu, nar ni laser detta.
Vi har nu sovit i fatt tiden och solar forsiktigt, kloka som vi ar. Men vi ligger i lange och logar oss. Det ar som att kliva i ett hav av sammet. Man behover inte dra in magen nar vattnet nar den.
Sofie och Natasha ar sa bruna sa nar vi ar nara dem ser vi ut som vita valar, som plaskar omkring. Vi har inte utforskat nagot an men ska pa onsdag ta en bulle till Lamaibeachen for att traffa Huddingefamiljen som bor dar. Vi ska fira en 50 aring i den familjen. Sofie och jag far da ocksa fira oss sjalva och mamma Susanne hemma i Sverige for vi har namnsdag den 12 mars, det ar VIKTORIA.
Vi har varit och atit nu, Annika at barrakuda, var gott, sa hon.
Vi aterkommer!