torsdag 14 juni 2012

Mina blomster i Gumpebo.

Bondsyrenen, så ljusblå i färgen men en underbar doft. Fanns här när vi flyttade hit. De vita bollarnas buske, står vid flaggstången. Namnet jag inte kan stava till, men så vacker står den utanför lillstugan. Stor daggkåpa, använder jag i buketterna jag plockar. Det finns alltid en liten droppe i bladets mitt. Irisen, som växer i en ring. Min älsklingsblomma nummer 1, Pionen. Har flera sorter och bondpionen blommar lite senare än denna röda pion. Snart är det midsommar och då ska dessa absolut finnas. Växer i massor på tomten. Löjtnantshjärtan som är en riktig mormorsblomma. Denna kaprifol kommer från Bjursnäs i Björnlunda trakten via Järna, Vendelsö och ända hit till Hulu. Morbror Holgers ros från Gulvalla har alltid en massa blommor och doftar ljuvligt. Min rabatt med hostor och ljuvliga violer, snart slår liljor och stora prästkragar ut. Rabarberblommorna kan jag bara inte kasta, de är vackra som snittblommor och håller länge. Och allt detta finns på Gumpebos ägor. Njut av prakten för det gör jag.

Ingrid och de små har flyttat.

Nu har familjen samlats igen. Här har vi barnpigan Inez som finns i närheten Den lilla på egen tur, men snart upptäcker hon det och piper så hjärteskärande, men då kommer de båda hönorna springande. Några som tycker om min blomsteräng är Gullan och Gunnar.
Idag var jag på VIP lunch på Glasets Hus. Det finns en glashytta inne i huset där dessa 2 tjejer, Åsa och Veronica, utbildade på Kosta glasbruk, numera finns att beskåda. Heja tjejer. Här står kollegan Anna mellan de två proffsen som utbildar oss. En av utställarna är Siv Malmqvist, som gör jättefina tavlor. Min favorit med vattenkannan finns bakom henne.

En tur på Åsunden!

Jag guidade en tur på onsdagen tillsammans med Kapten Jörgen, hans barnbarn Smilla och båtvärdinnan Lotta.
Lillebror och svägerska var på besök. En utflykt med besök på ett mycket omtalat ställe och införskaffning av lupiner i regnet ägnade vi oss åt på söndagen.