lördag 9 april 2011

Rivningsobjekt?

Vad ska vi göra med denna. Riva den eller försöka göra något med den.
Fast jag vill ha en ny fristående spis....
Den avger ingen värme och man ser inte elden. Den är murad så det är ingen kakelugn.

En liten provtur!

Det blev en liten provtur i Änglagårdsbygd med Lisa idag. Vi var vid Öra kyrka för att titta på stenen Zac låg på i filmen. Den sitter jag på här! Där gravarna är och längre bort är trädet som Per Oscarsson mätte ut sin grav under. I filmen fanns här riktiga stenar men har plockats bort nu, finns hos en man i Trädet.
Innan vi gav oss iväg hann jag med att hänga ut tvätten för första gången i år, det finns nog ingen godare doft än tvätt som torkat ute.



Första skogspromenaden utan broddar!

Svägerska, hund, make och jag skulle gå vår skogspromenad "den gamla landsvägen".
Så ljuvligt i vårsolen, vi njöt av fågelkvitter, sädesärlan har kommit, tussilago och blåsippor tittar upp. Vi gick över bäcken på den gamla valvbron och förbi milstenen. Hur många kan genom tiderna ha gått samma sträcka. Här fanns spår av stora hästar, både hovar och högar.
En liten tuffing som följde med oss hela vägen var Jäzper. Jag fick bära honom över de trafikerade vägarna, annars så följde han efter oss som en hund.







fredag 8 april 2011

Nu är det vår i Hulu.....

7 april kom våren till oss, vi åt lunch ute.

Det blev ärtsoppa och pannkaka.

Vårtecknen är plantering, blåbärsbusken och vårlöken. Nu är det på G.


tisdag 5 april 2011

Aprilväder!

Nu är det i allafall vår snart, snart. Ena dagen sol och den andra dis och regn. Inte ens Jäzper vill vara ute idag när det regnar. I går däremot gick vi en skogspromenad och kollade in hur mycket snön har smält i blåsippsbacken och vitsippsskogen. Då blir han så lycklig för han är verkligen sällskapssjuk.
Jag längtar efter en riktig skogpromenad, men får nog vänta någon vecka tills isen smält. Äger inga gummistövlar, vill inga ha heller, men vandrardojorna är sköna att gå i och är vattentäta.
I går var vi till Borås i sol, idag en tripp till Ulricehamn i regn och i morrn blir det Göteborg.