lördag 16 juli 2011

Kärlek på Slottet!

Idag var det bröllop i kapellet i Stenhuset, då blir allt genast så romantiskt. Vackert i Riddarsalen där brudskålen ska intagas. Kapellet smyckat med rosor. Brudparet kommer gående i lindallén under klockringning. Prästen tar emot paret på bron innan de går in.




torsdag 14 juli 2011

Stackars Jäzper!


Jäzper har det inte lätt just nu! Som vanligt älskar Jäzper och Nossan varandra och busar ihop. Utomhus brottar hunden ner katten lite hårdhänt men då kan ju Jäzper springa iväg. Värre är det med fåglarna som attackerar honom. Går han ut på baksidan kommer sädesärlorna och skriker och retar honom så han fort ska gå ner i skogen,
Går han ut på framsidan kommer svalorna och flyger så lågt att han kan skicka upp tassen och ta dom. Men dom flyger snabbt och skriker för att få bort honom. Nu vet han att han ska springa under bord, buskar och altaner för att slippa dom. Men ropar vi att han ska komma in gäller det att kuta över friytorna.
Annars är det ett härligt sommarljud med svalorna som svischar förbi och sädesärlorna som kvidivittar och vippar på stjärten. Dessa två fågelpar är inne på sin andra kull ungar, så vi förstår att dom är ängsliga när Jäzper kommer smygande.
Vi hoppas han inte tar någon unge för dom bara. Men han springer snabbt ner i skogen när han går ut och kommer därifrån när vi ropar in honom. Ibland kommer han upp med en mus, kopparorm eller mullvad i munnen, så han har att göra.

En skogspromenad!

Maken, katten och jag har tagit en skogspromenad idag. Så nu blir vi "tvungna" att äta kantarellcanapé till förrätt och blåbär och mjölk till efterrätt. Kan man äta isterband och stekt potatis till det, för det blir det som varmrätt.

Bröllop i Slottet!

Det var så vackert dukat i Kungssalen. Mårbackapelargoner och vitt. Bruden var klädd i en medeltidsinspirerad smörfärgad klänning, pärlor i håret och barfota. Ett riktigt sommarbröllop.

I Riddarsalen tog de sin brudskål.