lördag 17 april 2010

Plantering och planering!

I dag var jag och dottern till Rångedala plantskola och inhandlade en massa växter! Det blev 10 syrener för 198:-, 3 stora kryddor för 100:- och 2 vallmon för 60:-. Var det billigt? Det är mysigt att gå där, jag hade tänkt köpa löjtnantshjärta också men den var inte framtagen, sa dom. Det var kallt, var tog våren vägen? Men det är aprilväder!
En sväng ut till Stenhuset också har jag hunnit med, på eftermiddagen. Tänk vad folk blir betagna av av Katarina Stenbock! Det var en konstförening från Huskvarna som tog en fika på kafeet och sen gick med mig i det kalla Stenhuset! Efteråt fick jag massor med beröm......
På måndag får jag Stockholmsfrämmande! Då ska vi prata, släktforska, söka folk i Ulricehamn och handla kläder! Vi hinner nog med att dricka vin också på kvällarna!

Tack alla som hört av sig!


Morgonen började med att när jag tittade ut hade svägerskan hissat flaggan! Vi tog oss en vårpromenad på den gamla landsvägen och tittade på den gamla stenbron där "frånabäcken" rinner. Stannade till vid "Ludvigás" och såg bort över Åsunden, detta är Hulu´s vackraste utsikt. Här står också "pustestenen" som möbeldesignern Malmsten hittat sin inspiration!













Det saknas en unge och lillasyster saknar henne riktigt mycke eftersom hon ser så arg ut. Sofie sitter fast i Bangkok på grund av "MOLNET".





















Här är alla hälsning jag fick via
"snigelposten". Fick besök av alla 3 familjerna Gustavsson!

torsdag 15 april 2010

Dramatik i luften!

Fick också meddelande att barnbarnet som var på väg hem från Thailand och skulle vara hemma till min födelsedag, sitter fast i Bangkok på gund av molnet från Island! Undrar när hon kommer hem!
"Lilla barnbarnet" sms;ade att hon fått ett mvg, då blir man stolt, både över hennes prestation och att hon hör av sig, gullungen!!
Har varit i affären idag. Det är nu planerat för modevisning den 28 april i affären 2XL i Gällstad.

onsdag 14 april 2010

Grävardax!



Idag har alla njutit av vårsolen. Grannarna sitter i kuvösen och intar sin lunch, gammelhönan solar i hörnet på altanen, potatisen groddas och ankorna hjälper mig att gräva i kryddlandet!

Blåsippan ute i backarna står!

I går kväll hade vi avslutning på spinningen med smörgåstårta. Jag fick avtackningspresent och blomma! En sån vacker ros!

tisdag 13 april 2010

DOFTER!

Maken har krattat blåsippsbacken från lind och ekbladen och jag har hängt ut tvätt för första gången i år. KÄNNER NI DOFTEN!

Rena och ovanliga fåglar!

Vi har ovanliga fåglar vid matbordet. Stenknäcksparet samsas med domherreparet om maten på marken! Kolla in "skitiga Helge" han börjar bli vit, det trodde man inte för någon vecka sen. Men nu tvättar han sig varje dag och blir finare och finare. Det är han med stora tofsen! Dubbelklicka på bilderna så blir dom större!

Bytte bilens framruta hos Ingo i Borås!

Helgen i vårens tecken!





I lördags varjag ute med min första buss!
Var på Torpa och bröllopsmässa med min vännina, som gärna poserade i dörröppningen till Stenhuset! Hon är vacker!
Han som fyller 28 år heter Rune Gustavsson.

Helgen i vårtider!

Helgen i vårtider!

Helgen i vårtider!

Helgen i vårtider!