torsdag 29 juli 2010

Amerikabesök!

Göran och Brian Almqvist är släkt. Brian och RuthAnn kommer från Ashland, Oregon. De var här med sina barn fyra barn med respektive och 4 av 6 barnbarn. 10 vuxna och 3 barn som vi hade en trevlig och solig dag tillsammans med i Stockholm. Här är dom allihop.


Alena med mormor RuthAnn.



Sonen Mike med fru Marianne och lilla Isabel 6 månader.



Jane och Dirk.



Jim och Susan




Karin med dottern Lucia tills. med Susan´s pojkar Henry och Charlie. Det blivande "svensklaget"






Vi började att från Gamla stan, där de bodde, ta Djurgårdsfärjan till Wasamuseet, tillbaka till Slussen med färjan, Katarinahissen upp till Mosebacke där vi år lunch. Gick till Katarina kyrka där vi berättade om häxorna, visade Stockholms minsta hus och gick sen till chokladfabriken. En promenad till Björns trädgård där de små fick ha det lite kul. Tog tunnelbanan till city och Hötorget. En del tog sen tunnelbana tillbaka till Gamla stan och några av oss gick genom Kungsträdgården tillbaka till Stortorget. De har ingen tunnelbana där de bor!Senare blev det en middag på en restaurang för att sen ta adjö.


Det var som vi alltid känt varandra. Mycket enkla och "schåsfria" människor som älskar Sverige. Nu ska vi hålla kontakten genom facebok och meil. Kanske det blir en tripp till Amerikat så småningom. Tänk att få åka i emigranternas fotspår.

måndag 26 juli 2010

É man stor ska man vá snäll.

Det är det här jag längtat efter.
En katt som vill ligga i knä (på magen) och spinna, en katt som tycker om Nossan.
Nu har detta blivit väldigt viktigt för Nossan att kolla hur katten mår när hon kommer in. I natt har hon sovit nedanför sängen hos mig så hon har haft full koll på var katten är.
Så fort Jäzper vaknar är det full rulle, då hänger han i hundens svans eller bakben, sen i en brun kasse, som inte hunden tycker om! Sen slocknar dom lika fort igen!