torsdag 4 mars 2010

Nu är det nära!

Idag har vi ägnat oss åt lite städning, bytt lakan och tvättat.
Packat har vi gjort!
Nu flyttar familjen Ingesson in och vi drar till Stockholm/Ekerö i morgon!
Nästa rapport blir då från en annan plats!

onsdag 3 mars 2010

Förberedelser!

Det är lite obehagligt att köra på vägarna häromkring nu, inte bara för halkan utan också för alla djur som springer ut i vägen. Idag såg vi 2 älgar och 3 rådjur. Jag har blivit "förste älgvarnare", man måste låta blicken vandra fram och tillbaka över vägen.
Nu börjar förberedelserna, vi åkte till Borås två gånger. Första gången vid 10 tiden på förmiddagen för att jag skulle klippas. Senare tillbaka för att säga hejdå till lilla familjen! Vi passade på att umgås också!
Idag har vi friserat oss. Maken blev klippt av dottern och tittar man riktigt noga, så går tankarna till 1949, då han 7 år fick åka på kollo. Då hade han samma frisyr......Här är före och efter, det brukar ju visas så.

Här är också före och efter men mitt kostade mycke pengar, men då jämnar det ju ut sig! Vet inte om det är så stor skillnad, är fortfarande lika blek, rynkig o.s.v.

tisdag 2 mars 2010

Vill ni lyssna, gå in på sr,se, p4, radio sjuhärad, lyssna igen och 2 mars 10.00 - 12.00.

Tur att det inte var TV, jag är långhårig, blek och glåmig, så här i vintertider. Åsa Grogarn Sol o jag i studion och vi ska straxt börja sändningen, kul, kul.
Undrar om man blir kändis nu? Idag har jag varit på radion i 2 timmar och pratat om mig själv. I 2 timmar, undrar om någon orkade lyssna så länge! Fast det var lättpratat, faktiskt. Var lite pirrig i magen innan, men tänkte, jag ska ju inte prestera något, utan bara svara på Åsa´s frågor eller nåt.

Svägerskan har en Nalle som är 54 år, fantastiskt, den är hel också. Nu har hon en annan Nalle, fast hon är bara 1 år.

måndag 1 mars 2010

Snöoväder igen!

Nu får det väl snart ge sig, detta snöande! PlogHenrik var upp idag som tur var. Det vi skottade bort från vägen, som hade rasat från taket, körde vi fast i. Vi orkade inte slänga snön över den vall som redan var, så det var tur att han återställde vägen upp!

I flera veckor har jag nu letat efter Anna Nylander född 1774, men var är hon född. Jag blir tokig, har letat i alla tänkliga böcker. Husförhör, inflyttning, utflyttningar men jag hittar inte hennes födelseort. Det ska vara någonstans i Värmland verkar det som. Hon var inte heller vilken piga som hellst. Hon finns med som jungfru åt en prost, är husjungfru när han blir biskop och är sen hushållerska åt en änkefru. Anna gifter sig med en inspektor, så det är lite lätt att hitta henne ju äldre hon blir men inte på 1790 talet.Nedrans också!

Cirkelgym idag igen, det är så himla kul. Fast nu blir det uppehåll på 3 gånger, synd. Jag kollade hotellen i Thailand och dom har nåt som heter "fitness" som kan väl vara såna maskiner som vi använder. Då får vi sätta på nån häftig musik, hoppa in i nån maskin, räkna sakta till 45 sekunder och sen byta till nästa maskin. Vi ska hålla ångan uppe!

I morgon händer det!
Om ni inte märker av det själva , berättar jag det efteråt, i morgon eftermiddag, när jag lyssnat själv, om det var bra!!