lördag 15 januari 2011

På shopping!

Idag har jag tillbringat dagen min dotter och min barnbarn och gulliga Ludde. Vi skulle titta på tyg till Annas balklänning (ville som vanligt inte vara med på bild).
Anna övningskörde med morfars bil, är jätteduktig. Har tydligen fått uppkörningstid, men vill inte tala om när. Vi kom in till city och hamnade i andra affärer också, Body shop, Indiska och Intersport där jag köpte en pilatesboll. Nu ska jag stärka magen och ryggen även hemma. Det ska f-n inte få ont i ryggen igen.

Visst är dom söta min tjejer?
Shopping, shopping.

torsdag 13 januari 2011

På kurs med mig!!

Ooohhhh, äntligen händer nåt kul. I går var jag på informattionsmöte om släktforskning på vuxenskolan. Det kom massor med folk...så redan nästa vecka börjar jag som kursledare för nybörjare.
Att få se sina släktingar på nätet är så kul och det visade informationen i går också. Sen är det klart många blir besvikna också när man inte kan hjälpa dom, för böckerna brunnit eller okända föräldrar. Det var en liten tjej på 12 år som dragit med sin mamma för att få veta hur man gör. Så vi får hoppas nu dessa hittar vad dom söker.
Idag har jag förberett detta som komma skall.
I morgon måste vi röra på oss igen...

måndag 10 januari 2011

Barrfritt?

Nu är glada julen slut, slut, julegranen bäres ut, ut.
Men till nästa år igen, kommer han vår gamle vän
ty det har han lovat!
Ja så var det över för den här gången.
Nu går vi mot ljusare tider igen. Dagarna har blivit längre, det märks på "tajmrarna" som adventsljusstakarna hade. Jag kopplade i lampor istället och då såg jag hur det har blivit ljusare mot vad det var i november när jag kopplade i stakarna.

Jag fick städat också, har torkat golven och slängde ut mattorna i snön, öppnade fönstren på vid gavel, då blir det en annan doft i huset.
Så nu kan jag ägna mig åt att läsa och släktforska igen.

Jag håller på och tittar åt våra vänner på Gotland. Trodde jag skulle få forska där, men fick tji, dom är från Stockholm, småland och östergötland istället. Så några äkta Gotlänningar var dom inte!
Om man ska kalla sig gotlänning, stockholmare eller annat, ska man vara född där i tre generationer, har jag läst någonstans!
Så den som kan kalla sig "stockholmare" i vår familj är Sofie. Jag o Göran, Susanne, sen Sofie är födda i Stockholm, och Sofie är tredje generation.

söndag 9 januari 2011

Mannen på taket!

Åhh vilken karl, han har höjdskräck och tvingar sig ändå upp på taket.
Lite till och vi ser inte ut genom köksfönstret!

Här har allt kommit ner, av sig själv. Men Göran var tvungen att upp på
taket för ingången.


Njutaren!

Mellan kl 7 o 8 på morgonen väcker Jäzper oss. Sen tjatar han på Göran att han ska ut till hönsen, så han får följa med ut. Går med på promenad, jagar möss och fåglar. (Han tar sig fram i våra fotspår där det inte är plogat). Är ute tills det börjar mörkna. Då tar vi in honom och DÅ blir det nästa njutning, mat och kel. Han går mellan oss, ner på golvet och till stolen. Då kan han ligga så här för att få full kontroll över vad husse o matte gö och vad som händer. När TV;n stängs av och vi lagt oss, ska det kelas. En godnatt stund hos matte under boken. Sen vet inte jag vad han gör, ibland hör jag hur saker faller ner på golvet. Han har inte rört granen, men druckit upp vattnet den skulle ha. Han har ju jagat möss en natt, men annars märker vi inte av honom. För sen väcker han oss igen nästa morgon.