onsdag 17 november 2010

Mycket roligt på en enda dag!

Kl. 10.00 på förmiddagen kom radiosjuhärad och intervjuade Yvonne och mig på muséet. Vi var där över 1 timma, men ska bli ett program på 8 min. Den här tjejen är gotländska.....

Sen åkte maken o jag vidare för att köpa nya hönor. Vi fick med oss 7 st av sorten Hamburgare, så vi har döpt dom alla på H.
Hanna, Hannelore, Helga, Hilma, Hilda, Hildur och Hulda. Vi tog ingen tupp med, utan Berra får klara utav alla, även Bosse, Dagmar, Berit, gammel hönan, Grevinnan och lilla Pip. Så nu ska han klara av 13 hönor alldeles själv.
Ankorna är Helge, Annika, Cecilia, Gunnar och Gullan.


måndag 15 november 2010

Framförhållning!

Har börjat plocka hem lite adventsmossa och sånt. Solgrodan fick en liten gran på kökssidan också. Det gäller att passa på när det är barmark, snart ligger väl snön där igen. När jag skulle ha lingonris till en luciakrona var det fullt med snö.....


Visst är det vackert! Pysslar lite inför besök från Nynäshamn i helgen. Ska bli så roligt att träffa dom, inte setts på MÅNGA ÅR.

Ankbad!

Idag fick "skitiga Helge" ta sig ut och blaska i hinken istället. Den stora baljan vi har, står i leran i hönsgården och ankorna står i lervällingen. Det älskar dom, men varför blir Helge så skitig och inte dom andra!


Hehehehe jag skrämde in dom, vattnet vill jag blaska i, så det så!

Utställningen "rötter och traditioner".

Vi bjöd på glögg och pepparkar. Det gjorde att vi kunde diskutera allt från gamla traditioner, historien om pepparkakor, för att sen gå vidare till rötterna och Yvonne visade hur man kan släktforska med datorns hjälp.
En del hittade sig själva på de gamla fotografierna från 1950 talet och Luciafirande i Ulricehamn.




Det var så roligt att träffa alla Ulricehamnsbor som kom för att titta på mina pepparkaksformar.