fredag 4 mars 2011

I väntans tider!

Trista dagar, man har sagt att det skulle bli vårlikt. Men när det är +-0 ska väl solen skina också. Det är bara grått, grått, grått. Här är fortfarande massor med snö omkring huset. Så vi drar......
Nu är allt framplockat men inte nerpackat. Det blir samma kläder för mig som förra gången, men det gör ju inget det är ingen som märker det. Annika ringer och säger iiiii, för då har hon fjärilar i magen och tycker, så här nära har det aldrig varit.
Jäzper har fångat en mus och ätit upp den i vår åsyn. Usch, så äckligt och den ska sen komma till mig och kelas.
Tog en tripp till Knalleland för att köpa tvättmedel och vaxduk. När vi kommer hem SKA VÅREN vara här, så vi kan sitta ute på baksidan. Men det vete sjutton med all den snön som ramlat från taket, kanske det inte smält bort tills dess. Men fika ute där, vill jag göra då. Då behövs en ny vaxduk......,
Fiskbilen som stod utanför på Knalleland, sålde räkor för 119:-/kg, vi var bara tvugna att köpa och gotta oss med ikväll. Det kan kanske bli lite vin till också.

onsdag 2 mars 2011

Hunnahagen!


Huset står här öde vintertid, ligger i skogen bakom vårt. Används endast till sommargäster.
Här bodde en familj med 12 barn. Mannen var båtbyggare och fiskare. En av hans dagar i livet började med att han fiskade på morgonen, rodde 1,5 mil till Ulricehamn, sålde sin fisk på torget. Deltog i en roddtävling och vann, rodde 1,5 mil hem igen. Allt detta på en dag, det är en bragd tycker jag. Men nu var det 100 år sen detta hände. Hade någon gjort det idag?

måndag 28 februari 2011

Ludvigás!

Högt upp på berget ligger ett hus som har utsikt över skogen mot Åsunden. I det lilla röda huset föddes Ludvig. Han gifte sig aldrig utan övertog det större huset, som byggdes när familjen bodde i det som är det mindre huset idag. Ludvig fanns här ända fram på 1990 talet. Här står en "pustesten", det är en sten som fanns tillgänglig för folk som gick förbi, och behövde pusta ut. Alltså man satte sig och vilade säcken på ryggstödet. Denna stol kallas för "Malmstens stol" eftersom denna Ludvig och designern Malmsten har samma anor.


Boanäs!


Jag har varit och hälsat på Sandra o Kent som flyttat sin firma till Hulu. Så fint dom fått det! Dom har flera produkter i sitt sortiment, Sandra målar möbler, dom säljer klockor och kan det där med trädgårdsdammar.

söndag 27 februari 2011

På medeltidskabarè.


En trevlig lördagkväll med mina guidekollegor. Vi åkte till Linköping och tittade på Birgers brudar, där kollegor från Linköping och Vadstena uppförde en medeltidskabaré. Vad roliga de var, vilken god mat de serverade och vilket trevligt sällskap jag hade.


Birgers brudar!

Det blev en sån trevlig kväll i Linköping med dramaguider från Linköping och Vadstena. Det var god mat serverad av "tjänstefolk" till Birger Jarl.
De sjöng och kastade käft i hela 3 timmar.



En bra dag för en killkatt!


Att få gå ut tidigt på morgonen, tycker jag om. Då har jag väckt matte och husse vid sex tiden.

Kommer in flera gånger och tänker, vad ska jag hitta på för bus nu!

Kommer min älskade kompis in vill vi busa lite, leka med hennes svans eller kasta mig om halsen.

Men ibland får jag ta skydd hos Rosa.