lördag 29 januari 2011

Anna´s nära döden upplevelser!

Anna tog ju sitt körkort förra veckan, nu har hon fått uppleva vardagen.
Hon var bussig och körde folk fram och tillbaka, när hon fått det nytagna körkortet. Hon hade skjutsat hem en kompis till Rångedala sent på natten, typ 3 tiden. Då åker man en kurvig skogsväg hem och där åker hon med hög musik och det dyker upp en bil bakom. Den kör väldigt nära, tycker Anna och försöker få den att köra om. Men den låg kvar och hux flux tänds blåljus på bilen. Jaha dom fick väl utryckning, tror Anna och saktar in för att släppa förbi, men den låg kvar med blåljuset på och hon börjar förstå att det är henne det gäller. Hjärtat börjar banka hårt nu. Vad har jag gjort. Hon stannar och en polis kommer upp vid sidan, ser sträng ut, ber att få titta på körkortet. Där sitter nu en liten tanig tjej med tandställning och räcker fram ett A-4 ark (hon har ju inte fått själva körkortet ännu) som då är istället för körkortet. "Då dyker det upp en snällare polis" säger Anna, som säger, "hur länge har du haft det här". "Sen igår" säger hon. " Du körde jättebra så fortsätt så,lycka till" sa han. När jag sen skulle åka kände jag hur dom satt där i bilen och fnissade och sa "nu skrämde vi henne ordentligt", och till råga på allt höll jag på att få "kärringstopp" när jag skulle åka därifrån.
Hon fortsatte mot Målsryd men i nästa skogsdunge kommer 2 rådjur utspringande på vägen occh hon var tvungen att tvärbromsa. Dom bara kom där, och jag blev så rädd. Vilken tur att jag inte hade hög fart, sa Anna.
Redan under övningskörningen med mamma råkade hon ut för poliskontroll, då fick och också blås. Det var väl tur att alla papper var i sin ordning.
Så redan i sin början av bilkörning vet hon vad som kan hända när som helst, även mitt i natten. Så nu vet hon vad som gäller i trafiken, vår tuffa tjej.

Bollywood dans!

<.



Idag har jag jobbat hårt, har varit på Bollywood dans med Susanne och Sofie. Trodde det skulle bli mycket skratt. MEN det var alvarligt från första stund med grundsteg och förklaring på vad allt i musiken betyder.
Så dansa i 3 timmar tar på den gamla kroppen. Men en upplevelse och tillsammans med mina tokiga tjejer som hittar på en massa saker, där jag ska vara med

tisdag 25 januari 2011

Födelsedag....


Min man fick gå till hörcentralen på sin 69:de födelsedag, nu har han en fin hörapparat som knappt syns.

På hemväg kom ett sms, "ni åkte förbi mig när ni svängde vänster" stod det, det var vår lilla brevbärare som vi passerat utan att se henne. Så vi vände för att få en kram.

måndag 24 januari 2011

Saltön!








Jag har tillsammans med mina kollegor i Ulricehamns guideförening varit på utbildningsresa. Vi har besökt Grundsund där dom har filmturism. Det var här man spelade in TV serien Saltön. Vi var där i 3 dagar och blev guidade både i buss och gående. Lena Hermansson på Skaftö vandrarhem tog hand om oss hela tiden. Där bodde vi också och fick på lördagkvällen en skaldjursbuffè via catering.